Družba FMR je sklenila izvensodno poravnavo z Republiko Slovenijo

Objavljeno: |

Predsednik uprave družbe FMR g. Andrej Kren je konec decembra lani (28. 12. 2012) podpisal izvensodno poravnavo z Republiko Slovenijo, s katero sta podpisnici uredili medsebojne pravice in obveznosti glede najemnega razmerja za poslovne prostore družbe FMR v poslovni stavbi na naslovu Dunajska cesta 21 v Ljubljani.

Z omenjeno izvensodno poravnavo se je Republika Slovenija zavezala, da bo družbi FMR s 1. 1. 2013 zagotovila drugega najemnika za omenjene poslovne prostore, ki bo nadaljeval prejšnje najemno razmerje iz leta 2006, sklenjeno s takratnim najemnikom Ministrstvom za okolje in prostor. To ministrstvo je namreč konec maja 2011 družbi FMR odpovedalo najemno pogodbo, do datuma izselitve konec januarja 2012 pa v nasprotju s podpisanim dogovorom ni zagotovilo drugega najemnika, ki bi nadaljeval najemno razmerje do izteka 10 letnega roka najema. Družba FMR se je na drugi strani odpovedala uveljavljanja zahtevka po vračilu stroškov v zvezi z adaptacijo omenjenih poslovnih prostorov, ki so bili v skladu s podpisanim dogovorom iz leta 2006 določeni kot odškodnina najemodajalcu v primeru, če bi najemnik odpovedal najemno pogodbo pred iztekom desetih let od začetka najema in v času odpovednega roka ne bi zagotovil nadomestnega najemnika. Te prostore je namreč družba FMR pred oddajo v najem v letu 2005 popolnoma prenovila in prilagodila potrebam in željam takrat še bodočega najemnika – Ministrstva za okolje in prostor.

Na ta način se je na podlagi večmesečnih pogajanj s predstavniki Ministrstva za pravosodje in javno upravo, Ministrstva za infrastrukturo in prostor ter Ministrstva za kmetijstvo in okolje, s kompromisno rešitvijo in v obojestransko zadovoljstvo obeh podpisnic izvensodne poravnave končala zgodba o zaračunani odškodnini zaradi predčasne odpovedi pogodbe o najemu poslovnih prostorov družbe FMR na Dunajski c. 21 v Ljubljani. Na podlagi podpisane izvensodne poravnave smo dne 7.1.2013 sklenili najemno pogodbo za omenjene prostore z Javnim jamstvenim in preživninskim skladom Republike Slovenije, ki je te prostore že začel uporabljati.

 

Arhiv novic