Višje sodišče v Kopru je zavrnilo zahtevo Hidrie Fin za imenovanje posebnega revizorja

Objavljeno: |

Manjšinska delničarka družbe FMR Hidria Fin je v letu 2012 vložila nov predlog za imenovanje posebnega revizorja zaradi preveritve določenih poslov družbe FMR, ki ga je Okrožno sodišče v Novi Gorici oktobra lani deloma zavrnilo, deloma pa zavrglo. Sedaj je to odločitev prvostopnega sodišča potrdilo tudi Višje sodišče v Kopru. Tako je ta postopek pravnomočno končan v korist družbe FMR.

Družba Hidria Fin je kot delničarka družbe FMR že v letu 2010 sprožila postopek za postavitev posebnega revizorja zaradi preveritve določenih poslov družbe FMR. Že v tem postopku je sodišče zavrnilo zahtevo za preveritev večine poslov, ki naj bi bili predmet posebne revizije, glede ostalih pa je bila posebna revizija opravljena in ni ugotovila očitanih nepravilnosti, nepoštenosti oz. nezakonitosti. Ker Hidria Fin s takimi ugotovitvami ni bila zadovoljna, se je na to pritožila in postopek glede te posebne revizije še teče.

V letu 2012 je Hidria Fin sprožila nov postopek  za imenovanje posebnega revizorja zaradi preveritve določenih poslov družbe FMR in v tem postopku predlagala preveritev nekaterih poslov, ki so že bili predmet njenega predloga za posebno revizijo iz leta 2010. Okrožno sodišče v Novi Gorici je zato predlog glede preverjanja teh poslov zavrglo, ker je bilo o tem že enkrat pravnomočno odločeno. Prvostopno sodišče je predlog za imenovanje posebnega revizorja za preveritev vodenja nekaterih novih poslov, med drugim tudi nakup in prodajo deležev v družbi ETRA 33, zavrnilo, saj je ocenilo, da so vse trditve Hidrie Fin bodisi neizkazane ali ovržene na podlagi predloženih dokazov s strani družbe FMR.

Odločitev prvostopnega sodišča je v celoti potrdilo Višje sodišče v Kopru, ki je zavrnilo pritožbo Hidrie Fin kot neutemeljeno, saj ta družba po sklepu sodišča ni izkazala obstoja vzroka za domnevo, da je prišlo pri vodenju določenih poslov družbe FMR do nepoštenosti ali hujših kršitev zakona ali statuta. Tako se je tudi ta postopek pravnomočno končal v korist družbe FMR.

Arhiv novic