Višje sodišče v Kopru je zavrnilo pritožbo Hidrie Fin na sklep sodišča prve stopnje o zavrženju predloga za imenovanje drugega posebnega revizorja

Objavljeno: |

Manjšinska delničarka družbe FMR Hidria Fin je v letu 2011 vložila predlog za imenovanje drugega posebnega revizorja zaradi preveritve določenih poslov družbe FMR, ki ga je Okrožno sodišče v Novi Gorici najprej zavrnilo, ob ponovnem odločanju oktobra lani pa zavrglo. Sedaj je to odločitev sodišča prve stopnje potrdilo tudi Višje sodišče v Kopru. Tako je bil tudi ta postopek pravnomočno končan v korist družbe FMR.

Družba Hidria Fin je kot delničarka družbe FMR že v letu 2010 sprožila postopek za postavitev posebnega revizorja zaradi preveritve določenih poslov družbe FMR. Že v tem postopku je sodišče zavrnilo zahtevo za preveritev večine poslov, ki naj bi bili predmet posebne revizije, glede ostalih pa je bila posebna revizija opravljena in ni ugotovila očitanih nepravilnosti, nepoštenosti oz. nezakonitosti. Ker Hidria Fin s takimi ugotovitvami ni bila zadovoljna, je zahtevala postavitev drugega posebnega revizorja, ki naj bi pregledoval iste posle, pri katerih s strani sodišča postavljeni neodvisni revizor ni odkril nobenih nepravilnosti, nezakonitosti ali nepoštenosti.

Okrožno sodišče v Novi Gorici je najprej to zahtevo Hidrie Fin zavrnilo, v ponovljenem postopku in po pridobitvi dopolnilnega poročila revizorja, v katerem je ta vztrajal pri svojem revizijskem poročilu, in ki pri pregledanih poslih družbe FMR ni ugotovil nobenih nepravilnosti, nepoštenosti in nezakonitosti, pa je sodišče prve stopnje to zahtevo zavrglo kot nedovoljeno in prepozno.

To odločitev sodišča prve stopnje je v celoti potrdilo Višje sodišče v Kopru, ki je zavrnilo pritožbo Hidrie Fin kot neutemeljeno iz razlogov, ki jih je v obrazložitvi navedlo že Okrožno sodišče v Novi Gorici. Tako se je tudi ta postopek pravnomočno končal v korist družbe FMR.

 

Arhiv novic