Kolektorjev odziv na današnji medijski napad v dnevniku Večer

Objavljeno: |

Koncern Kolektor, ki danes velja za eno najuspešnejših skupin v Sloveniji in ki je v 50 letih delovanja s pametnimi in strateškimi odločitvami ter konzervativno finančno politiko postal mala multinacionalka s transnacionalno miselnostjo, ki na strateških svetovnih trgih Evrope, Amerike in Azije povezuje skoraj 30 podjetij in zaposluje tri tisoč ljudi, ter njegov predsednik Stojan Petrič sta ponovno izpostavljena medijskim napadom. Ne vemo, čemu so ti ponavljajoči se medijski napadi namenjeni, saj smo z dokazi navedbe medijev že večkrat zanikali in tudi povedali, kdo je pobudnik teh aktivnosti za diskreditacijo koncerna Kolektor in njenega predsednika.

Danes je bila v članku Večerovega novinarja Vasje Jagra omenjena tudi Hidria, za katero smo dobili informacijo, da se poslužuje medijskih diskreditacij, da bi na ta način izvajala pritisk na prodajo deleža v podjetju FMR in tako posredno reševala svoje finančne težave.

S strani novinarjev smo bili v Kolektorju večkrat vprašani o raznih medijskih konstruktih (te so nam novinarji tudi izročili), ki so prihajale v uredništvo medijskih hiš iz različnih virov, a smo jih vedno ostro in argumentirano zavrnili. Tudi novinarji so v večini primerov opravili svoje delo profesionalno in so preverili vsa dejstva, ki zanikajo v nekaterih medijih predstavljene neresnice.   

Koncern Kolektor kot tudi njegov predsednik Stojan Petrič, zanikata, da bi kadarkoli delovala v škodo družb iz skupine Kolektor kot tudi družbe FMR. Da je temu tako kažejo dobri poslovni rezultati v zadnjih 5 letih. V tem času je koncern Kolektor povečal prodajo za skoraj 2-krat in za nekaj 10 odstotkov povečal tudi dobiček. Kolektor je samo na idrijski lokaciji v zadnjih dveh letih zaposlil 55 visoko izobraženih mladih ljudi, kar kaže na Kolektorjevo dolgoročno strategijo dela z mladimi. 

Na drugi strani pa je prej omenjena Hidria zašla v finančne težave. Po nekaterih informacijah ni sposobna vračati ne glavnic kreditov ne tekočih obresti in je v pogovorih z bankami o moratoriju na kredite, njihovi menedžerji pa ne razkrivajo prihodkov v letnih poročilih, kar je v nasprotju s slovensko zakonodajo. 

Slovenska javnost bo morala sama presoditi o neresnicah, ki jih o koncernu Kolektor in njegovem predsedniku na pobudo Hidrie razširjajo mediji. Zaradi objavljenih neresnic bo družba Kolektor zahtevala objavo popravkov oz. prikaza nasprotnih dejstev tako v Večeru kot tudi v vseh medijih, ki so oz. bodo povzeli omenjeni prispevek iz Večera.

Arhiv novic